Той победи с 3:0 сета египтянина Мохамед Сафуат

Григор Димитров откри с победа с 3:0 сета турнира „Ролан Гарос“. Най-добрият ни тенисист излезе на централния корт "Филип Шатрие" в Париж срещу Мохамед Сафуат от Египет. 

ТУРНИР ПО СТИЛ И КЛАСА: "Ролан Гарос" отвътре

Виктор Троицки трябваше да бъде първият опонент на българина, но се отказа от участие в последния момент. Неговото място зае 182-ият в света египтянин, който влезе в схемата като „щастлив губещ“. 

Срещата започна лесно за българския тенисист, който спечели първия сет с 6:1. В другите два обаче Георги Димитров изпита сериозни затруднения срещу египтянина, за който участието в основната схема на „Ролан Гарос” е първо в турнир от големия шлем.

27-годишният българин все пак успя да ги спечели с 6:4; 7:6, а след края на мача сподели пред камерите, че е останал неприятно изненадан от смяната на противника в последния момент.

От трибуните в Париж за успеха на Димитров палци стискаха президентът Росен Плевнелиев и годеницата му Деси Банова, които са на романтичен уикенд във френската столица.

Григор Димитров започва участието си на "Ролан Гарос" в неделя

Дали ще донесат късмет на българския тенисист и във втория кръг, предстои да разберем в сряда, когато Димитров ще излезе на корта срещу американеца Джаред Доналдсън. Двамата ще се изправят един срещу друг за първи път.

Кореспондент: Петя Желева

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.