Вижте къде слънцето ще се усмихва по-често и къде ще вали

Средната месечна температура през настъпващия месец юни да бъде около и над нормата, която за по-голямата част от страната е между 20 и 22 градуса, по долината на р. Струма - около 23, за високите полета - между 17 и 19, а за планините - между 3 и 12. Най-ниските температури през месеца ще бъдат между 10 и 15 градуса, а най-високите – 31 - 36.

И през юни ще се запази тенденцията за неравномерно разпределение на валежите. В западната половина от страната месечната им сума ще бъде около нормата, а в източната те ще са на по-малко места и по-слаби.

Тежки щети след пороя и урагана в Пловдив (ВИДЕО)

Юни ще започне с топло време и максимални температури между 29 и 34 градуса. Ще бъде предимно слънчево, в следобедните часове - с временни увеличения на облачността, но само на отделни места ще превалява краткотраен дъжд с гръмотевици.

В дните до края на първото десетдневие въздушната маса ще е неустойчива и в часовете след обяд и преди полунощ ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. На много места ще има краткотрайни превалявания, гръмотевици и градушки.

Повече слънчеви часове ще има преди пладне и над Източна България, където и преваляванията ще бъдат на по-малко места. 

През второто десетдневие температурите ще се задържат около нормалните за периода. През повечето дни ще има чести следобедни превалявания, придружени с гръмотевици.

През третото десетдневие температурите относително ще се повишат. Ще настъпи стабилизиране на атмосферата, превалявания и гръмотевици ще има на по-малко места, с най-голяма вероятност около 22 и 24 юни. 

Каква е прогнозата за вашия регион може да видите ТУК

ВРЕМЕТО МОЖЕТЕ ДА СЛЕДИТЕ И ЧРЕЗ КАМЕРИТЕ НИ В ЦЯЛАТА СТРАНА ТУК

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.