28-годишният Станислав Пислар обясни, че не помни нищо

Окръжният съд в Пловдив остави в ареста украинския шофьор на тира, който уби млад мъж и бременната му приятелка на магистрала „Тракия”.

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК

Бременна красавица от Карнобат е убитата от тир жена (СНИМКИ)

На влизане в съда 28-годишният водач Станислав Пислар заяви, че не помни нищо. В залата се разплака и каза, че е готов да даде собствения си живот, за да върне хората, които е прегазил.

За делото от Украйна дойдоха майка му и съпругата му, но запазиха мълчание.   

Повдигнаха обвинение на шофьора на тир, помел кола на АМ „Тракия”

Той поиска да бъде освободен срещу парична гаранция. Съдът обаче отказа с мотива, че като международен шофьор и без постоянен адрес у нас, той може да се укрие или да извърши друго престъпление.

Серия тежки катастрофи с тирове и автобуси, има и жертви (ОБЗОР)

Днес стана ясна и причината за тежката катастрофа. Шофьорът на тира не се е съобразил с пътната сигнализация, че на магистралата се извършва ремонт, ударил е количка на строителна фирма. След това влязъл в насрещното и ударил челно автомобила с Ивайло и бременната в седмия месец Северина. Двамата пътували към София за консултация с лекар.

„Не, няма заспиване. Той не е спазил пътната сигнализация за ремонт и навлиза вътре. Преминава през мантинелата и така се стига до катастрофата”, обясни Димитър Махмудиев, прокурор в Окръжната прокуратура.

„Знаците са поставени неправилно. Не може на 30 метра преди ремонта да бъдат поставени знаците, виждате какво се случва по пътищата”, заяви адвокат Даниела Витанова.

Днешното решение на съда не е окончателно и още следващата седмица украинският шофьор ще обжалва.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.