Сред пострадалите има и деца

Черна серия на пътя. В катастрофите са участвали четири автобуса и тир, който помете кола в насрещното на „Тракия”. Загинаха общо четирима души. Сред пострадалите в един от автобусите има и деца.

Автобус и кола се удариха край Враца, има ранени деца (ВИДЕО+СНИМКИ)

Още сутринта девет души пострадаха при тежка катастрофа между автобус и кола на входа на Враца. В автобуса са пътували ученици, затова и повечето от пострадалите са деца.

Инцидентът е станал минути след 7.00 ч., на няколко километра преди Враца. Автобусът, в който пътували около 20 души от село Лиляче към областния град, не спрял на знак „стоп“ и бил ударен от автомобила. В него имало петима души.

Седем от пострадалите в катастрофата са деца.

Йордан и сестра му били сред 20-те пътници в автобуса. Пътували от село Лиляче към Враца, за да отидат на училище. 

„Аз бях на седалката и няколко души паднаха върху мен”, разказва Йордан Илиев. След удара помогнал на сестра си.

„Не можеше да ходи, много трудно я изкарахме”, разказва Йордан.

„Чух една жена как пищи и след това се блъснахме и аз бях на земята”, разказва Наталия Денчева.

Борис и Цветан пък били сред петимата пътници в автомобила. Пътували от Монтана за Бобовдол. След инцидента и двамата са настанени във врачанската болница.

„Когато слязох, автобусът беше над колата, отгоре на тавана се беше качил. Излязохме навън. Бях целият в кръв”, разказва Борис Иванов.

„Шофьорът каза, че му се е подхлъзнал крака”, разказва Цветан Костадинов.

Тир в насрещното на магистралата уби двама (ВИДЕО+СНИМКИ)

„Това, което обясниха гражданите е, че автобусът отнел предимството на лекия автомобил. Проверени са водачите с техническо средство. Не са употребили алкохол”, заяви Янко Харалампиев от Пътна полиция – Враца.

Пред близките си шофьорът на автобуса признал, че е направил грешка на пътя. 

„Преценил е, че може да мине, колата се е движила много бързо. Каза: „Натиснах спирачка в последния момент, крака ми пропадна””, разказаха негови близки.

64-годишният мъж, управлявал автобуса, работи като шофьор във фирмата от 3 март тази година. 

„Към настоящия момент не е имал произшествия, откакто е в дружеството, както и други нарушения”, обясни Николай Вълков, управител на фирмата – превозвач.

Трима от ранените остават в болница. Двама от тях са настанени в хирургично отделение, а третият е с лицево-челюстна травма. Всички останали са освободени за домашно лечение.

Автобусът е на 12 години, минал е задължителния технически преглед. По случая е образувано досъдебно производство.

Микробус с три лодки се обърна на магистрала „Струма” (ВИДЕО)

В едни от най-рисковите пътни участъци днес станаха още няколко катастрофи. Някои от тях с човешки жертви. 

Двама души загинаха на място, след като тир с чужда регистрация  премина през мантинелата в насрещното и удари лека кола с бургаска регистрация. Инцидентът стана на 122-ия километър на магистрала „Тракия” в посока София.

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК

Шофьор на автобус на градския транспорт в Пловдив загина на място след удар в стълб. Водачът по линия 93 изгубил контрол над превозното средство. Според една от версиите му е прилошало.

„Доколкото знаем е получил инфаркт”, разказва свидетел. 

При инцидента са ударени още два автомобила. Няма пострадали пътници.

Кола и два автобуса се удариха на пътя Русе-Бяла (СНИМКИ)

Кола и два автобуса се удариха на пътя Русе-Бяла. И трите превозни средства са с румънска регистрация. Няма пострадали. В автобусите са пътували туристи от София за Букурещ.

Според първоначаблите данни леката кола е спряла рязко, а първият автобус се е ударил в нея. Движещият се зад него втори автобус не успява да спре навреме. Според полицията причината за катастрофата е неспазване на дистанция. Движението в района остана затруднено за часове, а трафикът се пренасочваше само в едното платно.

Друга катастрофа затрудни трафика по магистрала „Струма”. Причината - микробус с три лодки се обърна преди тунела Кочериново.

Шофьорът, пътуващ от Гърция в посока Видин, губи управлението, удря се вдясно на мантинелата и се преобръща.  Засега не са ясни причините, довели до катастрофата.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.