Редица от основните пътни артерии в града са блокирани от огромни количества вода

Силен порой се изсипа във Варна. В рамките на час и половина са паднали 71 литра на квадратен метър, което е повече от месечната норма.

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК

Зрители на NOVA изпратиха видео и снимки в рубриката ни „Моята новина”. За  броени минути улиците на града се превърнаха в реки. Има наводнени подлези и мазета. Най-тежко е положението в най-ниските части  – в района на гарата и пристанището.

Пороят причини сериозни проблеми с придвижването в града. Подземията на специализираната АГ болница, спешният център и котелно помещение на детска градина са били наводнени. 

На територията на Община Аксаково се е извило нещо като тайфун и е имало отнесени покриви на къщи, информира за NOVA областният управител на Варна Стоян Пасев.

Около 20 къщи са засегнати. Няма бедстващи хора и хора без ток. Свикнани са щабовете на общините Варна и Аксаково.

Десетки сигнали са постъпили след 16.00 часа в службата на "Пожарна безопасност и защита на населението" в града.

Основно сигналите са свързани с искане за отводняване и паднали клони на дървета. Към момента няма данни за бедстващи хора или сериозно пострадали.

Редица от основните пътни артерии в града са блокирани от огромни количества вода.

Поради влошени метеорологични условия в района на Варна беше прекъснато движението на влаковете, съобщиха за Агенция „Фокус“ от НКЖИ.

Бързият влак от Варна за Пловдив през Карнобат със 110 пътника престоя в участъка Варнаразделенпост - Варнатоваренпарк 75 минути поради наводнен железен път. Влакът е потеглил към гара Тополите в 17.53 часа с разрешена скорост до 5 км/ч в засегнатия участък.

Екипи на НКЖИ извършват проверка на железния път за щети от наводнението в участъка от Варнатоваренпарк към гара Варна. 

Снимка: "Моята новина"

Каква е прогнозата за вашия регион може да видите ТУК

ВРЕМЕТО МОЖЕТЕ ДА СЛЕДИТЕ И ЧРЕЗ КАМЕРИТЕ НИ В ЦЯЛАТА СТРАНА ТУК

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.