Позицията беше критикувана от БСП и подкрепена от коалиционните партньори

Разнопосочни реакции в парламента след отказа на премиера Бойко Борисов да се срещне с македонския президент Георге Иванов.

Според БСП премиерът е трябвало да обясни на македонския държавен глава, че ситуацията в страната му изисква повече разум, а не да прави политически демонстрации.

Не на същото мнение обаче са от управляващото мнозинство. Патриотите смятат, че позицията на премиера е  правилна.

Премиерът Борисов отказа да се срещне с македонския президент (ОБЗОР)

„Струва ми се, че това е една доста директна намеса във вътрешния спор на Република Македония. Така ми изглежда, тъй като този отказ си го обяснявам с това, че само преди ден македонският президент отказа да коментира споразумението между Македония и Гърция за името с македонския премиер”, заяви Кристиян Вигенин, секретар на ПГ на „БСП за България”.

„Българската позиция е правилна, защото той може да е президент на друга държава, но в крайна сметка България в момента, като ангажирана държава, която иска да подкрепи интеграцията на Западните Балкани, не може да си позволи лукса да подкрепя лидери, които работят срещу тази интеграция на Западните Балкани в ЕС”, заяви Юлиан Ангелов,  депутат от ПГ „Обединени патриоти”.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.