Не бива да се съсредоточаваме само върху спирането на хората да влизат в ЕС, заяви зам.-председателят на ЕК

Предложеното в София пълно затваряне на границите е крайно решение за Европейския съюз, обяви първият зам.-председател на Европейската комисия Франс Тимерманс.

Според него България е показала воля и решителност да се справи с бежанската криза, сега на ход е ЕС, но трябвало да има обща европейска позиция. 

Борисов: Европа я превърнахме в разграден двор

За втори път София стана и трибуна за критика към президента на Съединените щати. Тимерманс подчерта, че за първи път виждал американски президент, който предпочита разделена Европа.

„Трябва да кажа, че Бойко Борисов даде идеи, даде и дух на компромис. Проблемът е, че не можем да говорим само за един аспект, трябва да погледнем целия проблем, което означава по-добър,  наистина по-добър и силен граничен контрол. Не бива да се съсредоточаваме само върху спирането на хората да влизат в съюза - това би било крайно”, заяви Франс Тимерманс, първи зам.- председател на Европейската комисия.

„Всички тези проблеми имат едно решение и то е в отговора на въпроса колко силен съюз искаме”, заяви Томислав Дончев, вицепремиер на България.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.