Според строители, инцидентът бил заради спукан водопровод

70-годишно паднало дърво остави без ток и вода стотици семейства в центъра на Варна. Според живеещите в района, дървото е паднало заради изкопни работи на близкия строеж. 

Защо пропадна улица във Варна?

Строителите пък твърдят, че инцидентът е станал заради спукан водопровод и подпочвени води. Освен падналото дърво, в изкопа се свлякоха  и части от тротоара и уличното платно.

Близо полунощ. Вече над 8 часа цял квартал е оставен без ток и вода. Причината – на метри от строителен изкоп 70-годишно дърво пропадна и скъса тръби и кабели. По светло тока и водата бяха възстановени. Остава обаче притеснението, опасен ли е изкопът.

Хората в съседство се притесняват, че след като погълна дърво, изкопът може да срути и околните къщи. Дървото пада в двора на Тодор Стоянов, който наблюдава строежа от първия ден. Виновни според него са строителите.

„Дървото му подкопаха корените и то с се свлече  и цялата улица понесе и кабели и тръби и всичко”, каза той.

На мястото на проблемния изкоп трябва да се появи сграда висока 6 етажа. Собствениците на кооперацията заявиха за NOVA, че причината за срутването е била спукана тръба, която подкопала почвата. От ВиК Варна обаче не са съгласни.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.