9-годишно момиченце е прието в болницата в Бургас с наранявания в областта на гениталиите

Дете пострада в аквапарк край Несебър. 9-годишната Елизабет, която е от Русия, е приета в болницата в Бургас с наранявания в областта на гениталиите и кръвоизлив. От лечебното заведение съобщиха за NOVA, че към момента състоянието й е стабилно.

Прокуратурата е започнала проверка в аквапарка. 

Опасни ли са водните пързалки у нас?

Инцидентът е станал в късния следобед на 10 юли. Момиченцето се е спуснало по една от най-дългите пързалки в аквапарка. Тя е с дължина около 50 метра. Детето е било на лагер заедно с други деца от Русия.

От управата на аквапарка са категорични, че момиченцето е получило инструкции за безопасност преди спускането.

По неофициална информация това е втори подобен случай на пострадало дете, но не е ясно дали първият е от същия аквапарк. От там твърдят, че нямат данни за техническа неизправност на съоръженията. 

ТРАГЕДИЯ С БЪЛГАРЧЕ В ТУРЦИЯ: Момиченце почина след удар на водна пързалка

Миналия четвъртък Комисията за защита на потребителите, заедно с екип на Новините на NOVA, направи проверка в този аквапарк. Тогава инспекторите също не откриха никакви нарушения при безопасността на съоръженията.  

Веднага след инцидента по предписание на експерти са създадени нови правила за спускане по пързалката. По нея вече не могат да се спускат лица, които са под 18 години, както и деца под 1,50 м височина.

По случая е образувано досъдебно производство срещу неизвестен извършител за причиняване на средна телесна повреда.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.