Кралските особи спечелиха любовта на хората в Баничан

На особена чест се зарадваха жителите на гоцеделчевското село Баничан. Преди два месеца местните жени оплели от прочутите баничански чорапи и ги изпратили като подарък за сватбата на британския принц Хари и актрисата Меган Маркъл. Дарът стигнал до кралството, впечатлил младоженците и те на свой ред изпратили благодарствено писмо до жителите на Баничан. В селцето сега, много се гордеят с кралското внимание. 

Вълненият подарък за знатните кралски особи жените от Баничан изпращат, защото много харесват принц Хари и неговата вече съпруга Меган. В селцето решават да им оплетат по един чифт чорапи, тъй като в Баничан по-традиционен сватбен подарък няма.

Хари и Меган благодариха на жителите на българско село (СНИМКИ)

С иглите жените много внимателно оформят размерите на чорапите, така че Хари и Меган да нямат проблеми когато ги обуват.

„За дукесата са дамските размери 37 - 38 номер, а за дука, за принц Хари направихме по-големи, мъжки размер. Определено ще ги стоплят, защото чорапите наистина са ни уникални, едновременно се плетат 5 цвята. Тези пет цвята можете да си представите колко дебеличко става, но в същото време е меко и пухкаво”, обяснява Румяна Джибова.  

В Баничан първоначално не били сигурни, че скромният подарък изобщо ще стигне до кралския дворец. Дори очаквали заради грешно подаден адрес чорапите да се върнат отново в селото. Вместо това един ден на входната врата на Румяна Джибова се озовал странен плик, грижовно надписан за дамата от Баничан. В изискан стил Хари и Меган благодарят за подаръка от Баничан, като подчертават, че са възхитени от оказаното им внимание. До България изпращат и своя снимка, направена от кралския фотограф.

С широки усмивки: Принц Хари и Меган на прием в Марлбъроу Хаус (ГАЛЕРИЯ)

В Баничан се шегуват, че чорапите може да се превърнат в световен моден тренд, ако някога някъде Хари и Меган се покажат обути в тях.

Снимката и картичката от двореца вече са сред най-ценните вещи в читалището в Баничан. А Хари и Меган с един мил жест на внимание си спечелиха голямата любов на малкото гоцеделчевско селце.

И след кралското внимание животът в Баничан си продължава постарому - с малките радости на местните хора, с многото щъркели в селото и с надеждата, че старите занаяти няма да изчезнат, защото се ценят навсякъде в света.

Ето още интересни новини за британското кралско семейство:

Стилните дами на кръщенето на принц Луи (ГАЛЕРИЯ)

С широки усмивки: Принц Хари и Меган на прием в Марлбъроу Хаус (ГАЛЕРИЯ)

Уилям и Кейт показаха новия член на семейството (ВИДЕО+СНИМКИ)

Като принцеса Даяна: Кейт избра червена рокля за изписването на бебето (СНИМКИ)

Принц Луи в прегръдките на принцеса Шарлот (ГАЛЕРИЯ)

Джордж и Шарлот показаха, че са отговорни кралски особи (ВИДЕО+СНИМКИ)

Принц Хари и Меган Маркъл си казаха "Да" (ВИДЕО+СНИМКИ)

Знаменитите гости на сватбата на принц Хари и Меган (ВИДЕО+СНИМКИ)

Принцеса Шарлот - 3 години в 33 кадъра (ГАЛЕРИЯ)

Как ще изглежда принц Джордж на 40? (СНИМКИ)

Любопитни факти за принц Уилям (СНИМКИ)

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.