Вижте какво време ни очаква

Четвъртък ще започне с повече слънце в Южна България и повече облаци в северните части. Валежите до обяд ще бъдат концентрирани в Западна и централна Северна България.

Следобед в цялата страна са възможни кратки и интензивни превалявания, гръмотевични бури и градушки. Температури - до 29 градуса.

ВРЕМЕТО ПО ЧЕРНОМОРИЕТО

Облачно и дъждовно ще е по Черноморието. И за там е валидна опасността от интензивни валежи на някои места, придружени с градушки. Максималните температури ще бъдат между 26 и 29 градуса.

ВРЕМЕТО В БЕДСТВАЩИТЕ РАЙОНИ

В Ловешка област ще е сухо до обяд. По-голяма вероятност за сериозни превалявания тук ще има в ранния следобед. Отново има риск от поройни наводнения, заради интензивни валежи в планинските части на областта. В най-топлите часове температурата ще достигне 26 градуса.

В района на Пирдоп превалявания се очакват от ранния следобед до ранна вечер. Има предпоставки за интензивни валежи. Максимална температура през деня - до 24-25 градуса.

ВРЕМЕТО ДО КРАЯ НА ЮЛИ

Краят на този месец няма да е типичен за лятото. Валежите ще намалеят като честота, но остава опаността от кратки поройни дъждове и градушки. Температурите обаче ще тръгнат нагоре и ще гонят 30-31 градуса в началото на август.

ВРЕМЕТО ПО ПЪТИЩАТА

По пътищата днес почти навсякъде в страната дебнат опасности. До обяд ще вали по протежението на автомагистрала “Хемус” в двете й части - до Ябланица и между Шумен и Варна. След обяд вероятността от превалявания ще обхване и останалите основни магистрали у нас. Големият риск на много места е ниската видимост при внезапен интензивен валеж и аквапланингът при мокър път или локви. В районите, обявили бедствено положение - Тетевен и Пирдоп има разрушени пътища. А по всички планински проходи съществува опасност от падащи камъни.

ВАЛЕЖИТЕ ПРЕЗ ПОСЛЕДНИТЕ 24 ЧАСА

Между 100 и 125 литра на квадратен метър дъжд са паднали в двете критични точки на страната - Тетевен и Пирдоп. Около 50-60 литра на квадратен метър е количеството в района на Силистра. Около 40-50 литра на квадратен метър валежи са регистрирани в района на Исперих. През последните 24 часа повечето значителни валежи са били съсредоточени в Северна България и Източните Родопи.

ВНИМАНИЕ! ОПАСНОСТ ОТ ПОРОЙНИ НАВОДНЕНИЯ

Заради валежите голяма част от реките днес ще отбележат повишен отток. Опасност от поройни наводнения има за деретата и притоците по горното течение на река Въча в Родопите. Същият риск съществува и за планинските притоци на Струма и Места.

Каква е прогнозата за вашия регион може да видите ТУК

ВРЕМЕТО МОЖЕТЕ ДА СЛЕДИТЕ И ЧРЕЗ КАМЕРИТЕ НИ В ЦЯЛАТА СТРАНА ТУК

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.