Бедствието раздели младоженците Брайън и Зоуи, били на меден месец там

Десетки истории на жертвите на пожара в Гърция трогнаха света. Бедствието раздели младоженците Брайън и Зоуи. Били на меден месец в Гърция. Попаднали в пожара. Загубили се в хаоса, а съпругът изчезнал. Днес полицията официално потвърди смъртта му.

Десетки доброволци се включиха в борбата с щетите. Историите на спасителите бяха не по-малко вълнуващи.

ВИЖТЕ ОГНЕНИЯ АД В ГЪРЦИЯ В СНИМКИ

"Ще видя момиченцето си и съпругата си. Ще ги прегърна така, сякаш никога не съм го правил. Ще се преструвам, че се връщам към рутината".

Тези думи развълнуваха социалните мрежи. Постът е на пожарникар, спасявал хората в Мати.

След пожарите - части на Атина под вода (ВИДЕО+СНИМКИ)

Междувременно властите започнаха оценка на щетите. Правителството одобри помощ от по 5000 евро за пострадалите от пожара. Министърът на отбраната Панос Каменос заяви, че незаконните къщи са причина за най-трагичните пожари в историята на Гърция.

Според него строенето в горски райони е престъпление, което е довело до блокиране на пътищата за спасение от стихията. Срещу него се изсипа гнева и болката на местните.

Икономист: Властите са виновни за жертвите и щетите в Гърция

И докато в единия край на Атина все още се бориха с огън, в другия се разрази водна стихия. В северната част на града са паднали 97 литра на квадратен метър, като в един от кварталите водата почти заля автомобилите. В друг квартал на Атина властите препоръчаха да не се ходи заради бурята.

Късо съединение може да е предизвикало пожара в Гърция (ВИДЕО+СНИМКИ)

Пред NOVA районният кмет на областта обяви първите резултати от разследването за причините за пожара. Основната версия, по която се работи, е пожар заради възникнало късо съединение в електрическата мрежа в местността „Пендели”. Според информацията около 18.00 часа там възниква първото сериозно огнище. Заради вятъра огънят се пренася в селцата Мати и Рафина.

ВСИЧКО ЗА ОГНЕНИЯ АД В ГЪРЦИЯ ЧЕТЕТЕ ТУК

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.