Баща му направи това в знак на протест

Родители на младеж с увреждания дойдоха в приемната на Министерски съвет. В знак на протест те ще оставят сина си на грижите на премиера Бойко Борисов през целия ден, за да му покажат трудностите, пред които са изправени ежедневно, предаде БГНЕС.

Майки на деца с увреждания излизат на национално шествие

Облечени в черните тениски „Системата ни УБИВА”, Емил Мавродиев, баща на 18-годишния Петър успя да качи инвалидната количка на сина си по стълбите до приемната на Министерски съвет. На помощ дойдоха и други представители на протестиращите родители на деца с увреждания.

Борисов обеща на Петър реформа за хората с увреждания

Петър от малък страда от детска церебрална парализа. Завършил е Националната търговска гимназия в Пловдив и дори вече е приет да учи Специална педагогика в Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“.

Борисов обеща исканията на хората с увреждания да бъдат удовлетворени

„Аз имам нужда от рехабилитация и други терапевтични процедури, за да може да се чувствам по-добре физически и да покажа интелектуалния се потенциал“, настоя Петър.

Баща му Емил допълни, че като родител на дете с увреждания дълги години се бори с всички трудности и недостатъците на системата: „Смея да твърдя, че в България няма професионални центрове, които да помагат на такива хора", каза той.

Петър остава в приемната на Борисов с един сак багаж, както и шината, която трябва да използва. До премиера има и писмо с инструкции, в което е описано от какви специфични грижи Петър се нуждае, както и обратни координати на родителите му. 

По-късно премиерът се срещна с Петър и баща му.

Борисов се е ангажирал да има реформа за хората с увреждания, стана ясно от изявленията пред журналисти на Емил Мавродиев и на сина му Петър Мавродиев, които се срещнаха в Министерския съвет с министър-председателя, съобщи БТА.

Мавродиеви излязоха удовлетворени от срещата с премиера, като подчертаха, че разговорът е бил много човешки и Бойко Борисов се е ангажирал да помогне максимално за решаването на проблемите на всички хора с увреждания, съобразно нуждите им. 

Те посочиха, че премиерът утре ще има среща с протестиращите майки на деца с увреждания, които продължават безсрочния си протест пред Народното събрание. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.