Валери Симеонов твърди, че е затворил "Какао Бийч" и "Хедон"

Два  морски хотела на един собственик с рекорд за нарушения. Данъчните затварят и двата обекта, които са в Бургас. Същата съдба  очаква и две дискотеки в града. Там били укривани обороти.

А заради високи нива на шума вицепремиерът Валери Симеонов обяви, че е затворил "Какао бийч" в к.к. "Слънчев бряг" и бар "Хедон" в Созопол. 

Валери Симеонов отново влезе в битка с шума в "Слънчев бряг" (СНИМКИ)

"Разпоредено е спирането на звука. И на двете места е отказано спирането на звука. Това доведе до необходимостта от издаването на заповеди за прекратяване на дейността на тези два обекта. Заповедта беше връчена в петък, 10 август, заведенията бяха затворени", заяви Симеонов.

Собствениците на "Какао бийч" твърдят, че такава заповед не им е връчвана, както и че дискотеката продължава да си работи. Снощи е било затворено по технически причини.

Сидеров: Изпратих Симеонов да работи за пенсиите, а не да се разхожда с шумомер

Данъчните също потвърдиха, че двете дискотеки, затвотени от Симеоново, продължават да работят.

"Към момента заведенията Какао бийч и Хедон не са запечатани", съобщи Христо Узунов, НАП Бургас.

Забраняват опъването на палатки и хавлии върху дюни (ВИДЕО)

В същото време вицепремиерът Симеонов обвини кметовете на Несебър и Созополл, че не взимат необходимите мерки за справяне с шума.

Той е подал сигнал до прокуратурата срещу кмета на Созопол - Панайот Рейзи.

ВОЙНАТА СРЕЩУ ШУМА: Спазват ли се забраните по Черноморието

Кметът на Созопол заяви, че няма как да покровителства хората, които създават шум. Той допълни,че при случаите на констатиран шум, въпросните заведения са затворени.

От Здравната инспекция са изпрaтили съобщения до кметовете, на чиято територия са двете дискотеки. Категорични са, че ще прилагат закона за шума в пълната му сила.

Стажант-репортер: Кристиян Попов. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.