Той заключил вратата и държал жената като заложник

Поредно нападение над медик. Късно снощи пиян и агресивен мъж заплаши медицинска сестра от спешното отделение във Великотърновската болница. Той опрял ножица в гърлото на жената, заключил всички врати и я държал като заложник.

Минути след полунощ в спешното отделение на Великотърновската болница е докаран възрастен мъж с охлузни рани по главата. 

“След употреба на алкохол, паднал и си ударил главата“, каза д-р Галина Гарева, медицински директор МОБАЛ „д-р Стефан Черкезов“ Велико Търново.

Ще остане ли в ареста младежът, обвинен за побой над лекарка

Пациентът бил настанен в стая, в която около 6 часа сутринта при него останала само сестра Красимира Йорданова. В един момент пациентът станал от леглото си, заключил всички врати на отделението и с медицинска ножица опитал да нападне сестрата.

“Вършех си служебна работа на компютъра. Пациентът окървавен с ножица в ръка беше на нашето бюро, всичко беше в кръв. Каза ми ще те убия, ще ми точиш кръв, защото ние му бяхме сложили абокат. Той буквално ме беше взел за заложник”, каза нападната медицинска сестра. 

Тийнейджъри пребиха бившия британски посланик в САЩ

Сестра Йорданова все още е в шок от преживяното, затова разказва за инцидента по телефона. Имала е късмет, защото е останала само няколко минути в заключената стая с агресивния пациент.

“Охраната на болницата разбива врата на кабинета, натиска паник бутона, идва полицията и са го извели“, добави Галина Гарева, медицински директор МОБАЛ „д-р Стефан Черкезов“ Велико Търново.

Нападателят все още не е задържан, но медицинската сестра е готова да търси правата си в съда.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.