Американският президент нападна и Twitter и Facebook

Американският президент отправи завоалирани предупреждения към компаниите, защото според него съдържанието в тях било „нагласено".

Доналд Тръмп проговори след смъртта на Джон Маккейн

Американският президент отправи завоалирани предупреждения към компаниите, защото според него съдържанието в тях било „нагласено".

Тръмп не харесва новините, които излизат в Google, когато се напише неговото име. Според милиардера умишлено се показвали само лоши новини за републиканците, консервативните кръгове и управлението на самия държавен глава.

Тръмп: Ако ме свалят, пазарите ще се сринат

Google и другите криели информация и потискали добрите новини, смята още Тръмп. Не е ясно на какво се базират твърденията му. 

Google се възползва от много хора. Това е сериозно нещо, сериозно обвинение. Вижте какво се случва в Google, Twitter и Facebook. По-добре да внимават, защото не може да правят повече така. Получаваме хиляди оплаквания срещу тях. Стъпват по тънък лед. Това, което правят, не е честно спрямо голям процент от населението", категорично заяви президентът.

Последва острата реакция на Google. Компанията заяви, че търсачката не фаворизира резултатите в името на политически цели и не манипулира в тяхна полза.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.