Първата линейка от посока София дошла на мястото около 45 минути след подаването на сигнала

В 17.13 ч. се обадих на 112 и им казах да побързат, защото тук е някакъв ад. В 18.00 ч. видяхме да идва първата линейка откъм София”. Това каза пред камерата на NOVA Йордан – шофьорът на едната от колите, ударена от автобуса ковчег край Своге, преди той да падне в дерето в събота.

Водачът на другия блъснат автомобил – Николай, пък допълни, че първоначално минаващи в района, с личните си коли, са извозвали пострадалите до болниците. Същото правели и полицейските екипи, отзовали се на сигнала за катастрофата.

Адвокатът на шофьора на автобуса: Клиентът ми е мислил за самоубийство

Свидетелите на катастрофата са категорични, че пътят е бил хлъзгав, защото валяло. Локви по асфалта обаче нямало.

Автобусът летеше срещу нас. Ужасът беше голям”, спомня си съпругата на Йордан - Димитринка. Семейството пътувало, заедно със сина си, който лежал на задната седалка. Автобусът убиец удря колата им в задната дясна врата. Йордан е категоричен, че той е бил избегнал изцяло сблъсъка, Николай, който се движел точно зад него, вече нямало да е между живите.

На 10 м преди завоя видях как шофьорът не гледа пътя, а човека до себе си”, твърди още Йордан.

Съдът решава да остави ли в ареста шофьора на автобуса убиец

Тримата преки свидетели са разпитани пред следствието. Димитрина и Йордан са танцьори, а Николай  - дългогодишен шофьор на камион към „Български пощи”.  Травмите им ще зараснат, остава споменът за преживяното.

Целия им разказ за трагедията гледайте във видеото.

ВСИЧКО ЗА ТРАГИЧНИЯ ИНЦИДЕНТ ЧЕТЕТЕ ТУК

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.