В петък по обяд се образува километрично задръстване на АМ „Тракия”

Огромни задръствания по двете основни магистрали. Преди трите почивни дни за празника на Независимостта хиляди българи тръгнаха на път.

Задръстването на „Тракия” започна още преди обед, следобед тапи се образуваха и по „Хемус”. На магистралата от София до Бургас километричната опашка остава и в този час. За да регулират трафика, в следващите дни ще има полицейски екипи по първокласните пътища, магистрали и трасета, които водят към граничните пунктове.

От Агенция „Пътна инфраструктура” съветват да шофирате внимателно в района на четирите моста на магистрала „Хемус”, където тече ремонт.

Задръстванията на изходите на София започнаха още преди обяд. Заедно с тях и гневните шофьори в края на колоната. Причината за почти 5-километровото задръстване е ремонт на 17-ти км на магистрала „Тракия”.

„Някъде около 40 -50 минути чакаме...пълна неорганизация, липса на всякаква организация”, възмущава се Любомир.  

Спират движението на тежки камиони заради почивните дни

От полицията уверяват, че за бързото придвижване на тръгналите на път, всички налични полицаи, ще бъдат на крак.

„Ще се получи натоварване на основните пътни артерии и в  отделни участъци има продължаващи ремонти , там ще бъде създадена необходимата организация и умоляваме всички водачи за търпение и разбира, за да не допуснем катастрофи”, призовава инсп. Петър Соколов от Главна дирекция „Национална полиция”.

Николай, който пътуваше за Хасково, сподели, че не е много доволен от задръстването, но се опитва да приема нещата с усмивка.

Интензивен трафик по пунктовете към Гърция, Сърбия и Румъния - очакват и  от Гранична полиция затова съветват преди да се предприеме пътуване да се предвиди достатъчно време, след това да си проверите документите, особено внимание да се обърне на документите, които са за непълнолетни деца. 

За да се облекчи трафикът движението на камионите над 12 тона беше ограничено до 20 часа в петък и в последния почивен ден на 24 септември от 14.00 до 20.00 часа.

 

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни.  За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.