27-годишното момиче доказва, че когато имаш желание, има и начин изкуството да бъде печеливш бизнес

Това е история за бельо. Но не за мръсни дрехи под дрехите и без метафора за неудобни тайни. Това е обикновен разказ за идея, талант, труд и реализация. Това е ателието на Бети. Тя е на 27 години, завършила е Художествената академия с профил „Мода” и доказва, че когато имаш желание, има и начин изкуството да бъде печеливш бизнес. Дори и в България.

Миролюба Бенатова представя: Ради в страната на приказките

„Напоследък търся положителни примери, които не са излишно захаросани и не са продукт на пиар и реклама. Те са родени от живота – естествени хора, с естествен път и успех. Бети е една от тях. Тя е поредното лице на вътрешната емиграция. Харесва ми тази свобода да живееш днес, тук и сега с това, което можеш да си позволиш, и това не те кара да се чувстваш зле”, казва Миролюба Бенатова.

Бети има малко ателие в София, където крои, шие и рисува бикини и сутиени. Шевната машина, четката и боите са нейните оръдия на труда, с които успява да измайстори най-интимните дамски дрехи. Преди три години малкото й производство на бельо се превръща в нейно основно занимание. Бикините й са закачка и вече са запазена марка, а тя успява да се издържа с парите от продажбата им в интернет магазини.

Повече за историята на Бети и какво я задържа в България – гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.