Той заяви, че партията няма основания за дестабилизиране на правителството

Борис Ячев от НФСБ заяви за "Здравей, България", че наблюдава опит на "Атака" и опозиционни сили за дестабилизация на правителството. Подобни коментари направи и Валентин Касабов във вторник, като спомена за посещение на Волен Сидеров в сараите на Ахмед Доган. 

"Влязохме в тази коалиция, въпреки големите ни идеологически различия, за да може България да има правителство. Нямаме основания да дестабилизираме каквото и да било", категоричен беше проф. Станислав Станилов от "Атака".

СИДЕРОВ СРЕЩУ СИМЕОНОВ: Докъде ще стигне напрежението? (ВИДЕО)

Той добави, че не е отправял клевети към Валери Симеонов. Критиките към вицепремиера били по отношение на това, че той отрича православието и критикува каноните на църквата. По думите на Станилов спирането на партийната телевизия на "Атака" е по вътрешнопартийни причини. 

"Кой и къде е казал, че интересите на България са различни от тези на Русия и кой може да го докаже? Русия не води агресивна политика, а отбранителна", каза Станилов във връзка с обвинението, че Сидеров работи против интересите на страната ни.

Депутатът беше категоричен, че клеветите се санкционират по съдебен ред. Те не касаят коалиционното споразумение за правителство с ГЕРБ, добави още той.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни.  За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.