Недопустимо е да се създава напрежение, заяви депутатът след коалиционния съвет на „Обединените патриоти”

„Компромисите са за държавата, която се развива относително добре”. Това заяви в ефира на NOVA Искрен Веселинов от ВМРО след коалиционния съвет на „Обединените патриоти”.

„Вчера имаше коалиционен съвет, който за съжаление не беше в пълен състав. Когато липсва някой от партньорите, не могат да се вземат решения, така че той имаше по-скоро дискусионен характер. Разговорът беше в две насоки – изказването на Валери Симеонов и протестите на майките”, продължи Веселинов. „Ние от ВМРО смятаме, че е недопустимо да се създава напрежение. Недопустимо е да се създава напрежение, при условие, че имаме хепи енд за този протест, който продължи месеци и в край на краищата получи вниманието на обществото”.

Валери Симеонов няма да подава оставка (ОБЗОР)

Веселинов коментира, че Валери Симеонов е направи изявление, за да уточни какво е имал предвид и че не е поставял под въпрос здравния статус на децата.

„Очевидно не е била целта да бъдат обидени. Всички изразихме воля, за да решим техните проблеми. Управлението дори трябва да се поздрави за това, което реално направи за тези хора”, заяви Веселинов. И добави, че хората на високи позиции трябва да внимават с думите, които произнасят.

Симеонов: Поднасям своите извинения на всички обидени (ВИДЕО)

Втората голяма част от разговорите във вторник била за коалицията.

„Според нас от ВМРО коалицията не работи, не съществува. Нейните органи не се събират, не се следват приоритетите, заради които влязохме в коалицията и управлението”, заяви Веселинов.

„След като обясни позицията си по тези думи, няма причина да му искаме оставката”, заяви Веселинов относно Валери Симеонов.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.