Сигнал за злоупотреби е подаден и към ОЛАФ

Прокуратурата е започнала проверка на ремонта на столичната улица „Граф Игнатиев”. От организацията "Спаси София" подадоха сигнал към разследващите и европейската служба за борба с измамите ОЛАФ за злоупотреби.

РЕМОНТЪТ НА „ГРАФ ИГНАТИЕВ”: Изпратиха сигнал за нередности до ОЛАФ (ВИДЕО)

Държавното обвинение е поискало цялата документация по ремонта на ключовата улица, за да направи проверка дали действително може да става дума за нарушаване на Закона за обществените поръчки. Фирмата, която поставя материала, също прави своя проверка за качественото изпълнение на  проекта на улицата.

Ремонтът се прави от фирма „Джи Пи Груп”. Същата трябваше да ремонтира и емблематичното трамвайно трасе на линия №5, но се отказа. Затова сега Столична община е решила да назначи проверки и на този проект. 

Фирмата, която доставя материала за ремонта на „Граф Игнатиев”, излезе с официална позиция

Компанията „Джи Пи Груп” се оттегля и от столичен проект (ВИДЕО)

Общото между двете трамвайните трасета на трамвай №5 и това по ул. „Граф Игнатиев" е проектантът инж. Румен Борисов. Резултатите от проверките трябва да станат ясни скоро, уверяват от Столична община.

„Извършват се проверки от страна на прокуратурата, вътрешния одит на общината, така че съвсем навреме е сега да погледнат дали има някакъв проблем. Ако има, съответно да се отстрани преди да сме обявили обществената поръчка. В момента се извършват проверките на вътрешния одит на ул. „Граф Игнатиев”. Започна проверка и на прокуратурата, така че това е най-добрият начин да установим дали има някакъв проблем, или не”, каза столичният кмет Йорданка Фандъкова.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.