Те смятат, че той е опасен за живота им

Жителите на квартал "Толева махала" протестират за втори път тази година. Те смятат да затворят пътя към и от столицата. Според тях в сегашния си вид той е опасен за здравето и за живота им. По него минава тежък трафик. Години наред местните чакат нов, адекватен път, но такъв още няма. 

Продължава ремонтът на пътя в района на Владая

Участъкът, който свързва София и Божурище се нарича булевард "Европа". По думи на протестиращите след първия протест това лято не е имало ефект. Кметът на район "Връбница" Младен Младенов заяви, че от тогава са проведени 3 срещи, но към момента не е взето решение кой път да бъде използван. 

Прокуратурата проверява ремонта на ул. „Граф Игнатиев” в София

Кметът на Божурище Георги Димов беше категоричен, че е необходимо да бъдат отпуснати дотатъчно средства. Според него този път ще привлече повече инвеститори в зоната. Изпълнителният директор на Национална кампания Индустриални зони заяви, че миналата година е бил подаден проект, в който да бъдат отпуснати 19 000 лв. от държавата, за външна пътна връзка. В момента проектът е в Министерство на финансите, а след това ще подлежи на решение от Министерския съвет. Според нея проблемът не е в отпускането на средства, а в избиране на пътния участък. 

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.