Разговор в предаването „Плюс-Минус. Коментарът след новините”

Оставката на Валери Симеонов като вицепремиер не е изненада. Това коментираха политически анализатори в предаването „Плюс-Минус. Коментарът след новините”.

„Всички я очакваха, всички казаха, че даже е закъсняла. Оставката трябваше да бъде подадена, тя отпуши една тапа, която създаваше голямо напрежение в системата и даде най-силния повод за излизането на хората на протести”, коментира проф. Антоанета Христова.

Валери Симеонов подаде оставка, Борисов я прие (ВИДЕО)

„От началото на мандата започна с непремерени действия и непремерени изказвания.  Даваше поводи да бъде атакувано цялото коалиционно управление. Всичко, което правеше Валери Симеонов от началото на мандата до оставката, беше в огромна степен във вреда и на министър-председателя Бойко Борисов ”, коментира Георги Киряков.

Протестиращи майки за оставката на Симеонов: Това е първата спечелена битка

„В момента се водят пазарлъци за това, кой да замени Валери Симеонов”, коментира  Петър Чолаков. „Оставката не е тази глътка въздух, от която се нуждае кабинетът „Борисов”. Протестите продължават, БСП продължават да играят с кворума, продължава конфликтът между самите патриоти”.

„Тези хора се готвят за европейски избори”, смята проф. Христова.

Повече гледайте във видеото

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.