Имат ли предел човешките възможности?

„Петър Стойчев е феномен. Феномен с удивителна. Той има невероятни природни дадености, невероятни природни характеристики, които си заслужават генетично да бъдат изследвани”. Това заяви в предаването „Здравей, България” доктор Георги Максимов.

Петър Стойчев - шампион в Антарктида по изключителен начин (ВИДЕО+СНИМКИ)

„Това, което виждаме, е уникален генетичен феномен, който е комбинация от много силни психически и физически характеристики на тялото. Освен физическата издръжливост, която включва перфектна адаптация на нервната система към околната среда, оттам нататък е сърдечносъдовата, белодробната система, но се изискват и невероятни психически качества”, коментира още доктор Максимов.

Петър Стойчев: Плуването в Антарктида е лудост, но и моя мечта (ВИДЕО)

„От студа тялото се свива, мисленето се забавя, но той може да разпредели силите си и го прави всеки път”, коментира журналистът Ники Илиев.

„От студа тялото се свива, мисленето се забавя, но той може да разпредели силите си и го прави всеки път”, коментира журналистът Ники Илиев. „Той е единственият, който излезе стъпвайки на краката си. Останалите - с помощ”.

Според журналиста Петър Стойчев не е плувал преди в толкова студена вода, а се тренира под душа в къщи.

„Неговата тренировка е под душа в къщи със студената вода. Мозъкът му контролира всичко”, разказа още Ники Илиев.

Състезанието в ледените води на Антарктида не е имало награден фонд. Петър Стойчев е получил само плакет от капитана на кораба.

А само след 3 месеца той ще се състезава и на Северния полюс в мразовитите води край Мурманск, където ще е третото Световно първенство в ледени води.

Още гледайте във видеото 

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК. 

  1. Получавайте най-важното от деня в пощата си

    Имейл адрес