Колко струва такса „спокойствие”?

Шефът на държавното горско стопанство в Силистра Георги Митев е задържан с подкуп от 4 600 лева. Парите били поискани, като „такса спокойствие” от концесионер, извършващ дърводобив в държавни гори, в района на Дулово.

„В четвъртък Окръжна прокуратура Силистра повдигна обвинение срещу директора на териториалното поделение „Държавно горско стопанство” затова, че на 28 ноември е поискал и е приел дар. Той беше задържан за 72 часа. Очаква се днес делото да бъде внесено в съда с искане за постоянен арест.  Инж. Георги Митев събирал по 500 лева "такса спокойствие" на камион с дърва”, заяви в ефира на „Здравей, България” апелативният прокурор на Варна Владимир Чавдаров. Той допълни, че на този етап не може да се твърди, че на територията на Силистра се извършват посъвместни  нарушения от концесионери.

Арестуваха катаджия с подкуп от 36 000 лева

„Имаме данни само за тази фирма, че е извършено изнудване. Ако в разследването се съберат данни и за други лица, тогава обвинението ще претърпи корекция и в тази посока”, каза още Чавдаров.

Държавното обвинение разполага с железни доказателства спрямо обвинения. Освен свидетелските показания има и белязани банкноти и СРС-та.

Репортер: Георги Александров

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.