Традиционно предпочитаните места за купон са Банско, Велико Търново и Арбанаси

Седмица преди студентския празник, хотелите и заведенията са почти пълни.  А близо 30 000 кандидат-висшисти  се очаква да празнуват по курортите ни тази година.

Празникът през 2018 г. ще бъде със 7% по-скъп, отколкото през миналата година. Това показват данните на Института за анализи и оценки в туризма. В зависимост от звездите на хотела пакетите се движат от 55 до 125 лв. на човек.

Според проучването младежите ще похарчат по 70 лв. за предстоящия празник, а за деня на студентите се очакват приходи от почти 2 млн. лева.

За тези, които са избрали да си пият ракията за празника в Банско, кувертите варират между 30 и 50 лева само за вечерта. Най-търсени са вилите и къщите за гости. Цените за наемането им са между 500 и 700 лева за две нощувки.

Традиционно сред студентските фаворите се нареждат  Велико Търново и Арбанаси. Тази година са решили  да изкушат студентите с безплатен вход за всички  музейни обекти. Подарък е излъчването на аудио-визуалния спектакъл „Звук и светлина” в празничната нощ.

По джоба на 1100 студенти пък се оказва и пътуването в чужбина.

Още по темата гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.