Те искат повече детски площадки и достатъчно паркоместа

Жители на столичните квартали "Обеля" се събират на втора демонстрация, за да изразят недоволството си от непрекъснатото застрояване на зелените площи в кварталите, лошата инфраструктура и липсата на достатъчно паркоместа и детски площадки.

„Нашите искания всъщност са този строеж, който се намира в междублоковото пространство на бл. 116 и бл. 117, да бъде спрян и да бъде замразен. Според нас е абсолютно незаконово дадено разрешението да бъде на такова малко отстояние от нашите жилищни сгради, няма и 10 метра отстояние от нас. Да не говорим, че улицата, която дели новостроящата се сграда и нашия блок е прекалено малка и се използва от огромни камиони, които разрушават настилката. Така или иначе в този квартал нищо не е ремонтирано от години наред“, каза Силвия Камбурова, която е част от инициативния комитет на кв. "Обеля” 1.Поводът за демонстрацията на жителите на "Обеля" 1 са продължаващите строителни дейности между блоковете 116 и 117, където, според тях, отстоянието между изкопа и съседните сгради е опасно малко, съобщава БГНЕС.

„Тук се започна масово строителство в свободните площи в квартала. Няма детски площадки. В момента положението с паркирането през седмицата тук е трагично“, каза Любомир Ангелов, участник в протеста.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.