Шофьорите твърдят, че пътят не е почистен, общината – че водачите не са спазили дистанция

Три катастрофи на два моста в Пловдив блокираха сериозно движението тази сутрин. До инцидентите се е стигнало заради поледицата.

Първата катастрофа е станала около 7 часа тази сутрин на надлез Родопи. Ударили са се лек автомобил и микробус. В следствие на удара е изхвърчала една от задните гуми на колата. Минути по-късно в другото платно става верижна катастрофа с четири автомобила.

„Аз се движех с 60 километра не повече. Някой ме удари отзад и колата ми се обърна. Не беше въобще почистено. Пътят е хЛъзгав. Едва след като стана катастрофата дойдоха тук и нахвърляха луга. Иначе е лед, заледено”, разказа Тонка Корчева.

По същото време в другия край на града на моста на Адата става друга катастрофа, която блокира за часове движението.

„Не е почистено, всичко се пързаля”, каза и Петър Нейков.  

Заради катастрофите се образуваха километрични опашки. Много хора сутринта закъсняха за работа, а учениците -  за училище.

От общинската фирма, ангажирана със зимното поддържане на пътищата в града, обясниха, че от 6 сутринта 4 техни машини са разпръсквали сол и луга.

„Нямало е заледявания. Мислим, че тези катастрофи се дължат заради неспазени дистанция”, смята директорът на общинското предприятие „Чистота” Иван Стоянов.

При инцидентите тази сутрин са пострадали леко трима души. Те са прегледани на място и са освободени да домашно лечение.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.