Първата му задача е да тръгнат трамваите по ул. "Граф Игнатиев"

Заместник-кметът по финанси Дончо Барбалов поема временно и ресор "Транспорт". Това е решила столичният кмет Йорданка Фандъкова, след като Евгени Крусев подаде оставка заради ремонта на улица "Граф Игнатиев". 

Това ще е третият ресор на Дончо Барбалов, в който той ще работи в Столичната община. В момента той е в ресор „Финанси и общинско здравеопазване”. Периодът, в който поема ресор „Транспорт”, е тежък, тъй като се очаква до дни да излезе бюджетът на Общината за следващата година.

Столичният кмет Йорданка Фандъкова коментира, че ако не се намери друг на мястото на и.д. Дончо Барбалов, той може да остане на тази позиция до края на мандата си.

„Като цяло съм запознат с това, което трябва да се върши, но подробностите по отделните проекти тепърва трябва да науча. Още днес ще организирам срещи с екипите, за да видим докъде са стигнали по отделните проекти и как можем да ускорим тяхното изпълнение и да ги доведем до успешен край”, каза Барбалов.

Най-важната задача до момента е да се довърши трамвайното трасе и да се пусне трамваят по ул. „Граф Игнатиев”. Това ще облекчи чувствително движението. Вече оградите се махнаха, въпреки че обектът още не е приключен, за да не притесняваме движението на гражданите и работата на търговците. Това е първата най-спешна задача, но Барбалов трябва да продължи всички останали проекти и да подготвим и защитим проектобюджета за 2019 година”, каза кметът Фандъкова.

Дончо Барбалов беше и.д. заместник-кмет по транспорта и след оставката на Любомир Христов.

Евгени Крусев напусна поста, след като прокуратурата го призова като обвиняем за реконструкцията на улица „Граф Игнатиев”. Ремонтът продължава въпреки оставката.

Евгени Крусев става заместник-кмет по транспорта през лятото на 2016 г.  Тогава е едва на 27 години. До назначаването му се стигна след разследване на NOVA за съмнителна обществена поръчка за монтаж на 60 спирки, когато Любомир Христов подаде оставка. Преди да заеме поста, Крусев пет години се занимава с транспорт, изготвил е плана за устойчивост на градската мобилност в София.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.