Това обеща министърът на образованието Кирил Ананиев

Напрежението около преобразуването на болница "Лозенец" в многопрофилна детска болница продължава. Стотици студенти от Медицинския факултет на Софийския университет се обучават там и сигнализират, че промяната може да провали образованието им. Факултетът няма да бъде закриван или преструктуриран, обеща здравният министър Кирил Ананиев.

130 Г. СОФИЙСКИ УНИВЕРСИТЕТ: Тържествен концерт в Народния театър

"Никога не е стоял въпрос за закриване на факултета или привеждането му в състояние, което да не даде необходимото качество. Дали ще са валидни дипломите – не съществува такъв въпрос", каза Ананиев.

Междувременно до медиите бяха разпространени документи, които поставят под въпрос легитимността на директора на болница "Лозенец" проф. Любомир Спасов като декан на Медицинския факултет. Според тях липсва документация за провеждане на общо събрание на факултета, за избори за факултетен съвет, декан и ръководители на катедри. От ръководството на СУ отрекоха да има подобни съмнения.

СУ отбеляза 130-годишнината си с нова пощенска марка (ВИДЕО)

"Проф. Спасов е декан вече 3 години. Никога не е възникнал такъв въпрос, неговият мандат изтича следващата година, както и моят", заяви ректорът на СУ "Св. Климент Охридски" проф. Анастас Герджиков.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.