Той получи голямата награда „Златна роза” в категория „Телевизия”

Отличие за NOVA. Репортерът Живко Константинов получи голямата награда „Златна роза” в категория „Телевизия” на третите годишни награди на Министерството на туризма.  

Отличието е за репортажа  „Расте, но не старее”, посветен на чешкия архитект, който преобразява София и я превръща в европейски град.

Дело на Антонин Колар са сградите на Военния клуб и военното министерство, Паметникът на Васил Левски, Царския дворец, старата жп гара и "Гранд хотел България". 

На церемонията във Военния клуб бяха отличени 16 души в няколко различни категории.

"Тази награда не е за мен. Тя е за чешкия архитект Антонин Колар, който превръща София от малката кална Венеция, както е позната едно време, в европейска столица. Искам да благодаря на оператора Емил Александров и на монтажиста Алекс Тасева, без които този репортаж нямаше да се превърне в едно малко произведение на изкуството", каза Константинов. 

"Награда за всеотдайността на всеки един, който е работил в сектора, така че наистина да подпомогне общите усилия на правителството, на местните власти, на бизнеса, за да се превърнем в целогодишна туристическа дестинация и да бъдем предпочитана дестинация от туристите", каза министърът на туризма Николина Ангелкова. 

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.