Инициативата на омбудсмана Мая Манолова е подкрепена от църквата и от БЧК

Златни момичета със златни сърца. Шампионките от ансамбъла ни по художествена гимнастика раздадоха топъл обяд на десетки нуждаещи се в София. Новата кампания "Не хаби - дари" помага на възрастни и бездомни хора да получават безплатна храна в зимните месеци. Инициативата на омбудсмана Мая Манолова е подкрепена от църквата и от БЧК.

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК

Кухнята отвори врати в двора на храма „Св. Св. Кирил и Методий“. Сред първите дошли за топла супа е Кина. Бивша учителка и счетоводител, сега пенсионер с 300 лева на месец. Казва, че не обича да се оплаква.

Сред доброволците, дошли да помогнат с поднасянето на обяда, бяха и грациите ни от отбора по художествена гимнастика. Златните медалистки обещават, че винаги, щом могат да откраднат свободно време между тренировките, ще идват в църквата. 

За да даде лично благословението си на новата кухня дойде и патриарх Неофит.

Менюто е съобразено изцяло с постите и включва супа, хляб, кофичка кисело мляко или плод.

„Този проект не е еднократен. Макар да се случва преди Коледа, няма да свърши на 1 януари. Нашата амбиция е до Великден, в студените зимни дни, хората, които са в нужда, да имат топло място, топъл обяд и топла дума”, каза Мая Манолова.

Храната ще се приготвя всеки ден с продукти, дарени от големите търговски вериги.  

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни.  За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.