Властите предупреждават, че по празниците обирджиите се активизират

В навечерието на коледните и новогодишни празници полицията отправя предупреждение към пътуващите. Силите на реда напомнят, че крадците, които разбиват жилища, се активизират по това време от годината. Затова МВР предприема засилени мерки за предотвратяване на обири по домовете. Униформените препоръчват да не даваме индикации за това кога няма да бъдем у дома. 

ОБИР ЗА 60 СЕКУНДИ: Крадци разбиват автомобили във Варна (ВИДЕО)

Неканени гости влизат и в дома на танцьора и хореограф Атанас Месечков, докато семейството си е вкъщи и спи. Успяват да отмъкнат вещи за 2-3 хил. лв. Охранителната система не е била включена. Крадците успяват да откраднат и пари. Те задигат и кадрите от камерите. След това се пренасят в съседната къща. Обирджиите все още не са хванати. 

„Много често извършителите на кражби оставят различни маркери на вратите и покрай жилищата, чрез които да разберат, че собствениците не са в дома”, заяви Димитър Кошов от Криминална полиция.

А извън дома те съветват да не оставяте без надзор личните си вещи, да не носите в себе си големи суми пари и при възможност да паркирате на охраняеми паркинги. Въпреки препоръките на полицията и повечето камери след инцидента, които следят дома му,  Атанас мисли и за жива охрана.

Повече гледайте във видеото

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни.  За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.