Какво има в него?

Написахте ли писмата до Дядо Коледа? Какво си пожелахте - нов телевизор, шал или красив спомен? Ако още не сте купили подарък за най-близките си хора, можете да надникнете в едно необикновено магазинче - „Магазинът за добри дела”. Какво има в него и кои са феите на доброто?

Te подготвят подаръците за Коледа, но не са джуджета. Правят необикновени късмети за баницата на Нова година, написани от сърце от децата, лишени от родителска грижа.

В сайта на магазинчето за добри дела можеш да направиш дарение за осигуряване на уроци по грамотност на деца или наем на бус, за да могат доброволците на фондацията „Подари книга” да стигнат до домовете из цялата страна.

Благовеста Пугьова и феите доброволци посещават всеки месец домове за деца, лишени от родителска грижа. Всяко дете има своят личен доброволец. Така Марта преди три години среща Валентин. Тогава той живее в дома за деца, лишени от родителска грижа „Асен Златаров” във Враца. Започва да му помага с уроците и го насърчава да ходи на училище. Днес, три години след първата им среща, Валентин е студент в Софийския университет. Детската му мечта да играе в „Реал Мадрид” е заместена от нова – да стане учител по физическо възпитание във Враца.

Историята на Валентин и Марта е една от многото, които феите на доброто разказват. В магазинчето за добри дела се крият неочаквани подаръци – време и внимание за децата, лишени от родителска грижа.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни.  За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.