Гледайте туристическото предаване тази неделя от 13.00 ч. по DIEMA

Пътешествениците от “Без багаж“ продължават приключението си сред едни от най-войнствените племена в най-известния резерват в Африка тази неделя от 13.00 ч. по DIEMA. Серенгети е защитен национален парк на Танзания, в който единствените хора, имащи право да живеят, са масаите. Масаите са воини по темперамент. Те ловуват най-опасните хищници само със своите копия. Изключителни стрелци са с прашки и камъни. За тях е обидно да ползват лъкове и стрели, както и огнестрелно оръжие. Смятат, че те са за "неспособните".

Децата са приучвани да пасат стадата още от съвсем малки и в повечето случаи това е тяхното ежедневие. За училище няма много възможности - нито има база, нито има учители, нито е лесно да накараш волните масаи да се затворят между четири ламаринени стени. Техният свят е неприкосновен и те не искат да го заменят за такъв като нашия.

Докато  мъжете и момчетата са на паша със стадата, жените имат много задължения. Новите колиби са тяхна работа, както и да донесат вода от километри разстояние. Всички трябва да се хранят, но да сготвят трябва отново жените масайки. Те отглеждат децата си колкото могат. По-скоро децата се самоотглеждат. Заетите с безброй задачи жени едва ли имат сили да възпитават при положение, че в по-голямата част от живота си са бременни и едновременно носят друго бебе на гърба. 

Екипът на "Без багаж" пътуват из Серенгети за снимките на поредицата в Танзания, когато неочакван инцидент обърква плановете им. Сафаритата в саваната обикновено са организирани за наблюдение на Голямата петорка - лъв, леопард, носорог, африкански бивол и слон. Но не животните застрашават снимачния екип, а нападение от масаи. 

Какво се случва в саваната и как ще се отрази това на екипа пътешественици? Гледайте в предаването тази неделя от 13.00 ч. по DIEMA. 

Приключенците от "Без багаж" са приготвили още една изненада за своите фенове и любителите на пътешествията. Предаването търси знаещи пътешественици за компания. Можете да спечелите два безплатни билета за избрана от вас дестинация по света. Не пропускайте епизода на предаването тази неделя точно в 13.00 ч. по DIEMA, за да разберете как да се включите.

Всички епизоди на “Без багаж“ можете да гледате в официалния му канал във Vbox7.com.