Със заповед на кмета Иван Тотев се забранява използването на дронове

Спектакъл, наблюдаван от терасата. На това ще се радват пловдивчаните, които живеят до епицентъра на събитията за откриването на Европейска столица на културата.

Със заповед на кмета Иван Тотев се забранява използването на дронове. От МВР нямат данни за тероризъм. На всички възлови кръстовища ще има мобилни екипи, които ще следят за безопасността.

Официалното откриване е само след два дни, но се оказва, че не всички ремонти и проекти за събитието ще бъдат готови в срок.

ОБРАТНО БРОЕНЕ: Готов ли е Пловдив за Европейска столица на културата?

Че Пловдив ще бъде Европейска столица на култура, се знае от 2014 година. Ремонтът на централния площад в града започва през месец август. Според кмета Иван Тотев, проблемът е в археологическите находки, които се откриват под площада, а грешката на общината е в липсата на информация за гражданите.

През 1999 година Пловдив отново е бил в центъра на големи културни събития. Драматургът Александър Секулов е бил изпълнителен директор на по-малката програма тогава - "Европейски месец на културата".

30-метровата светлинна кула за голямото откриване вече е построена. Тя ще осигури видимост до 360 градуса. Началото е 12 януари.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.