Коментират политологът Мария Пиргова и експертът Мартин Табаков

„Международните отношения са крайно объркани, нестабилни, съюзите се дестабилизират. По казуса „Венецуела” България няма позиция. Президентът е казал да се въздържим, Съветът при Министерския съвет е решил да приемем позицията на САЩ и на ЕС. Позицията ни не е единна и не е правилна”. Това коментира в предаването „Плюс-Минус. Коментарът след новините” политологът  Мария Пиргова.

„Големият парадокс е, че България има 2 позиции по темата. Това не е добър знак за международните наблюдатели. А за тази суматоха като виновен, си мисля, че трябва да я адресираме, по скоро към президентската институция”, заяви експертът по международни отношения Мартин Табаков. „Питам се – това ли е идеалът на г-н Радев – да защитава един банкрутирал социализъм, който се отличава с редица проблеми, като например инфлацията се измерва в милиони проценти”.

„България се намира много близо до Русия и Турция. Ние сме в ЕС, но ЕС няма единна позиция. Не можем да кажем дали е демократично това, което става във Венецуела”, коментира Мария Пиргова.

Още по темата гледайте във видеото 

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.