По същото време майка му настанявала близък в болница

На косъм от трагедията в Русе. Кола тръгна сама по наклон и спря на сантиметри от водите на Дунав, а в нея е било оставено само 2-годишно дете. На помощ на майката на детето, която опитала да догони колата, се  притекъл случаен минувач.

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК

2-годишното дете е било само в колата, зад сградата на онкологията в Русе. Майката слязла, за да помогне на свой близък да се настани в автомобила. Но колата бързо тръгнала сама по наклона. Ивайло Кьосев чул виковете за помощ на жената.

„Спрях колата и веднага тръгнах след жената. Попитах я какво е станало и тя каза, че детето е вътре”, разказва Ивайло Кьосев.

Двамата видели как колата прелита десетина метра. И се задържала между клони и храсти само на метър от железопътните релси на кея.

ритеклият  се на помощ мъж и майката успели да извадят детето невредимо. Изкачвали се един зад друг и си подавали момченцето, докато изпълзят до пътя.

„Предполагам, че е било късмет, че такъв човек като него попада на това място”, заяви комисар Димитър Павлов-началник ОУПБЗН-Русе.

На мястото е изпратена и линейка. Лекарите установили, че детето е добре.

„Освен уплаха, няма друго, което да се каже като негативно обстоятелство”, заяви Димитър Павлов-началник ОУПБЗН-Русе.

Два екипа на пожарната се включиха в изтеглянето на колата. А движението на влаковете бе временно спряно. Майката на детето беше разпитана и ще ѝ бъде съставен акт от КАТ. Вероятно е забравила да включи колата на скорост.

Информация: Наталия Йорданова

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.