Оказва се, че той е бил в България, точно когато бизнесменът Емилиян Гебрев е бил натровен

Сергей Федотов е третият заподозрян за отравянето на Сергей Скрипал във Великобритания. Още през септември британският вестник „Телеграф” пише, че в нападението с „Новичок” в Солзбъри е участвал и трети човек. Той отговарял за разузнаването и планирането на маршрутите.

Месец по-късно руски медии назоват по име 45-годишния Сергей Федотов. То изплува при разследването как са се придвижвали Сергей Скрипал и заподозрените за отровители - Александър Петров и Руслан Боширов.

Цацаров: Няма данни Емилиян Гебрев да е тровен с „Новичок” (ОБЗОР)

По данни на британските служби третият агент -  Федотов се е движил самостоятелно и затова е било трудно да го свържат с другите двама нападатели.

Според руски сайтове Федотов няма регистрации в социалните мрежи, няма кола или къща на свое име. А номерата на паспорта му водят до адреса на Главното Управление на Генералния щаб на Руското министерство на отбраната.

Замесен в случая "Скрипал" агент на ГРУ е бил 3 пъти в България (ВИДЕО+СНИМКИ)

В официална позиция: Москва отново нарече случващото се медийни спекулации.

„Тези оскъдни, единични появявания на части от материалите по делото „Скрипал”, са само медийни, ние нищо официално не сме виждали. Но сме принудени да обръщаме внимание на тези публикации. И отново се сблъскваме с антируска реторика в британските медии, която не е подкрепена с никакви доказателства. И този път сме поискали и не сме получили официална информация от британска страна, която и отказва да си сътрудничи с руските власти”, заяви Мария Захарова, говорител на Министерство на външните работи на Русия.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.