Повдигнато му е обвинение заради имотна облага

3 години условна присъда с 5-годишен изпитателен срок наложи Районният съд в Пазарджик на 26-годишния Милен Любчев от Добрич, предаде БГНЕС. Срещу него е повдигнато обвинение за това, че на 18 май 2018 г. в Пазарджик, с цел да набави имотна облага за себе си и за неустановено лице, е пренесъл сумата от 5 956 лв., дадени му от Стефан Лазаров. Потърпевшият е бил заблуден от неизвестно лице, че ще помага и оказва съдействие на полицията в залавянето на телефонни измамници, за което трябва да хвърли през терасата на жилището си парични средства, които след това ще му бъдат върнати.

Баба закачи торбичка с 6500 лева за телефонни измамници на ограда

Делото срещу Любчев се гледа по реда на съкратеното съдебно следствие. Подсъдимият се призна за виновен. Прокурор Борислав Панчов поиска ефективно наказание заради участието на Любчев в още 2 такива престъпления, станали в Нови Пазар и Търговище. Според защитата на подсъдимия обаче той не е същинският извършител на деянието, а участието му в престъплението е ставало чрез натиск от страна на неизвестното лице и на съпругата на Любчев. Адвокат Живко Лаков поиска по-лека мярка заради пълните самопризнания на подсъдимия.

Пенсионер даде над 90 000 лева на „ало” измамници

В съдебна зала Любчев лично се извини на пострадалия Стефан Лазаров и поиска от съда да му наложи по-лека мярка, за да може да се прибере и да се грижи за детето си.

Присъдата може да се обжалва в 15-дневен срок пред Окръжен съд-Пазарджик.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.