Съобщава се за над 200 убити

Рязко изостряне на напрежението между Индия и Пакистан. Индийските власти потвърдиха, че са нанесени въздушни удари срещу ислямистка групировка в спорния район Кашмир. Съобщава се за над 200 убити.

От своя страна Пакистан отрича за жертвите и обвинява Индия, че авиацията й е нарушила границата. Отношенията между двете ядрени сили се изостриха сериозно след самоубийствения атентат по-рано този месец, при който загинаха 40 индийски военни. Отговорност пое групировката Джаиш е Мохамад, действаща от Пакистан.

Освободиха пакистанеца, арестуван след нападението в Берлин

При операция, проведена рано тази сутрин, Индия удари най-големия тренировъчен лагер на терористите от Джаиш е Мохамад. Индийското правителство е твърдо решено да предприеме всички необходими мерки, за да се справи с терористичната заплаха", заяви Виджай Кешав Гокхале, секретар по външните работи на Индия.

"Днес, Индия извърши агресия срещу Пакистан. Смятам това за нарушение на контролната линия. Пакистан си запазва правото на подходящ отговор за самоотбрана", пък коментира министърът на външните работи на Пакистан Шах Мехмуд Куреши.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.