Термометрите ще покажат над 20 градуса

Последният почивен ден ще е слънчев и топъл. Вятър ще има само в Източна България и най-вече около Черноморието. Температури през деня ще бъдат между 15 и 20 градуса.

В планините вятърът ще е със скорост до 20-30 километра в час. Слънчево и с отлични условия за туризъм и ски спортове. Заради високите температури – има опасност от лавини. Във Витоша степента на опасност е ниска, в Рила и Пирин – средна.

Над западните части на континента се развива дълбок атлантически циклон. В Алпите ще вали сняг, а за Германия, Франция и Великобритания са в сила предупреждения за силни ветрове. 

У нас във вторник ще се заоблачи от запад на изток в следобедните часове. Вечерта и през нощта очакваме слаби валежи от дъжд в северна България, Предбалкана и в Стара планина. Дневните максимални температури ще са високи през цялата седмица – между 15 и 20 градуса. Единствено в сряда термометрите ще покажат стойности с градус-два по-ниски.

Въздухът в ниските атмосферни слоеве над страната е сравнително чист в Западна България. Превишения в нормите за концентрация на фини прахови частици тази сутрин има в 4 града в източната част на страната – Русе, Горна Оряховица, Бургас и Шумен. Въпреки това атмосферата ще е динамична в следващите дни, което няма да позволи натрупване на значителни концентрации на замърсители.

Каква е прогнозата за вашия регион може да видите ТУК.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.