Това каза лидерът на партията в ексклузивно интервю за предаването „Плюс-Минус. Коментарът след новините”

В четвъртък лидерът на партия ВОЛЯ Веселин Марешки съобщи, че парламентарната група напуска пленарната зала, но пред журналистите отказа да разкрие мотивите за решението. Сподели ги малко по-късно в ексклузивно интервю за предаването „Плюс-Минус. Коментарът след новините”.

ВОЛЯ напуска парламента

„Решението не е еднозначно, тежко е и дебатите в партията продължават. Но докато обществото се тресе, раздирано от ниски доходи, липса на добро образование, здравеопазване и сигурност, нас през последните месеци ни заливат с дребнотемието кой от върховните лидери на политическите измамници от малката коалиция ще води тяхната листа. И ние, с този наш ход, искаме да върнем разговорите за важните неща в обществото, за решаване на проблемите на хората и повишаване стандарта на живот на българския гражданин”, заяви Марешки.

За да върнат „дебата за важните неща”, от ВОЛЯ щели да инициират парламентарни консултации с другите партии. „Първо трябва да се направи анализ на двете години от управлението: кои обещания са изпълнени и да се наложат бързи темпове, с които другите да бъдат изпълнени”, поясни Марешки. И добави, че в зависимост от развитието на разговорите с останалите формации, ВОЛЯ ще реши как да действа оттук нататък.

"Ние сме абсолютни рекетьори за това, че парламентът и правителството трябва да започнат да работят по програмата си", каза още лидерът на ВОЛЯ. Той подчерта, че все още представителите на формацията не са разговаряли с колегите си от нито една друга парламентарно представена партия.

Целия разговор гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни.  За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.