Тя се надява депутатите да одобрят сделката до 20 март

Тереза Мей ще иска депутатите в Лондон да гласуват трети път сделката с Европейския съюз за Brexit. Въпреки че беше отхвърлено с голямо мнозинство вече два пъти, споразумението е единственото възможно, твърди както премиерът на Великобритания, така и Европейският съюз.

Без втори референдум за Brexit, Лондон ще иска отлагане на "развода" с ЕС (ВИДЕО+СНИМКИ)

Мей се надява депутатите да одобрят сделката до 20 март. Тогава Великобритания ще е готова да излезе от Евросъюза. Това обаче зависи от желанието на 27-те държави да дадат на Лондон отсрочката, която Великобритания иска. Ако няма отсрочка, Брекзит ще настъпи на 29 март, без сделка за условията на раздялата.

Британският премиер Тереза Мей ще иска депутатите в Лондон да гласуват трети път сделката с Европейския съюз за Brexit. Въпреки че беше отхвърлено с голямо мнозинство и то два пъти вече, споразумението е единственото възможно, твърдят както Мей, така и Евросъюза.

Глътка въздух за Лондон след мъчителните три дни. Парламентът одобри отлагане на Brexit, но все още не е ясно докога. Отлагането беше одобрено с голямо мнозинство. Стигна се до ситуация, при която дори и премиерът Тереза Мей гласува „за”. Сега на ход е Европа, без нейното „да” нищо не може да се случи.   

„Трябва публично да признаем, че и споразумението, и излизането без споразумение вече не са осъществими варианти”, заяви лидерът на опозицията Джеймс Корби.

„Ако Обединеното кралство все още  иска да излезе от ЕС и иска да го направи по уговорения начин, тогава това споразумение – такова каквото е, е единственото възможно решение” , заяви Мишел Барние, главен преговарящ от ЕС.

Ако Европа одобри поредното искане на Великобритания, следват два варианта- краткосрочно или дългосрочно отлагане. Сценарии, които отново разединиха Великобритания.

Може да се стигне и до ситуация, при която Великобритания, трябва да участва на Евроизборите.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.