Според него университетите в САЩ потискат изразяването на "консервативни идеи"

Американският президент Доналд Тръмп ограничава държавното финансиране на университети в САЩ, ако учебните заведения нарушават свободата на изразяване на студентите си. Това съобщи Fox News.

Според американският държавен глава университетите потискат изразяването на „консервативни идеи” и той каза, че се застъпва за правото на американците да поставят под въпрос „крайно-лявата идеология”.

Тръмп ще предложи Бразилия за член на НАТО

„Няма да стоим безучастно и да оставим кампусите да нарушават конституционните права на своите студенти. Ако един колеж не ви позволи да говорите, той няма да получи пари – много е просто”, каза американският президент.

„Всяка година федералното правителство снабдява образователните институции с повече от 35 милиарда долара като фондове за проучване. И сега тези пари са застрашени. Това са доста пари – те би трябвало много да не харесват възгледите ви (за да откажат парите)”, добави Тръмп.

Той призова вслушване в чуждата гледна точка и заяви, че няма никакво желание за цензура над другите, като приветства „свободен, честен и отворен дебат”.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни.  За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.