Коментират политолозите Татяна Буруджиева и Георги Харизанов

Скандалът с апартаментите ще бъде по-скоро петно, отколкото белег върху ГЕРБ. Това каза политическият анализатор Татяна Буруджиева в ефира на „Събуди се”.  

„Първо - има много време до изборите, има възможност да се компенсира. В изборите времето е много специфична категория и затова е много важно точно кога какви неща се правят. Ако нежелаеш да има реакция и да има възможност да се свести и да реагира, това нещо се прави в друго време. Второ – самият факт, че не става въпрос за придобити имоти вчера, пък не дава възможност това да се направи толкова преди самите избори, защото ще бъде много очевидно,че е удар под кръста. Трето – не бива да забравяме, че избирателите на партиите имат своята мотивация да ги подкрепят и своето доверие. Така че има всички възможности да се реагира и да минимизира, но щета определено има", обясни тя.

Две оставки в кабинета (ОБЗОР)

Според нея скандалът няма да разколебае толкова силно избирателите. „Тъй като не за първи път в ГЕРБ има оставки, има скандали и има реакции”, каза тя.

Буруджиева смята, че Цветан Цветанов няма да си подаде оставката. „Щетата вече е нанесена. Оттук нататък въпросът е в нейното минимизиране”, уточни политологът.

Според политическия анализатор Георги Харизанов щетата от скандала върху ГЕРБ ще стане ясна след изборния ден. „Има достатъчно време мачът да се обърне, това да се превърне в позитив и този паралел между ГЕРБ и БСП за пореден път да избоде очите на аудиторията, защото има етични нарушения и добре, че няма законови”, каза той.

Харизанов заяви, че Цветан Цветанов не би позволил да бъде заплаха или негатив за представянето на ГЕРБ и нейните резултати. Той беше категоричен, че законът не е нарушен, а казусът е етичен. 

ВСИЧКО ПО ТЕМАТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.