Жилището отново е купено от компанията „Артекс”

Още един човек от властта се оказа с апартамент на цена под пазарната. Справка в имотния регистър показва, че заместник-министърът на енергетиката Красимир Първанов също има жилище, купено от компанията „Артекс”. Цената на жилището му е най-ниската, известна до момента - 616 евро на квадратен метър. Жилището е придобито на 28 септември 2018 г. Сделката е за апартамент от 149 квадрата и два гаража с обща площ около 50 кв. м. 

NOVA потърси коментар от Министерството на енергетиката, но до момента такъв няма. Първанов пък не отговаряше на телефона си.

Неговото име нашумя и през 2017 г. след разследване на NOVA за ВЕЦ-ове без разрешителни. Собственик на една от новопостроените централи се оказа именно заместник-енергийният министър. 

Ще има ли още рокади в ГЕРБ? (ОБЗОР)

А политическите коментари след скандала и оставките бяха допълнени от президента. „Моята позиция винаги е била принципна. Преди два месеца, по време на мой годишен отчет, много ясно заявих, че партиите, които искат да видят себе си на бъдещия политически хоризонт, трябва сами да сами да се чистят от корумпирани и некомпетентни кадри с управленски амбиции, а не да чакат да избухнат пожари и да ги гасят с оставки”, заяви Румен Радев.

В кабинета вече има две оставки. Все още обаче няма яснота каква ще бъде съдбата на Цветан Цветнов. Вчера пред БНР вицепремиерът Томислав Дончев обяви, че скандалът с апартаментите "има потенциал да нанесе щети" и определи решението на правосъдния министър Цецка Цачева да се оттегли от поста си като "мъжка постъпка". Днес коментари по темата нямаше. Патриотите обаче също виждат заплаха. 

Строителните предприемачи с позиция за скандала с имотите на властта

Уравнението този път ще бъде сложно, тъй като са съсредоточени много големи очаквания и за ГЕРБ ще бъде изключително трудно какво точно да направят. Когато си на изборна позиция, не е време да осъществяваш успешни имотни сделки”, коментира в ефира NOVA Ангел Джамбазки.

И докато политиците мълчат, духовниците говорят: не одобряват тезата за библейския надпис на фасадата на сградата, който трогнал купувачите. 

Справка в имотния регистър показва още, че през последните години сделките с "Артекс" са многобройни. Много са и известните имена, търгували с имоти, но на по-високи цени - от шефове на банки, през футболисти, до ексшефове на регулаторни органи и членове на Висшия съдебен съвет. 

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.