Евродепутатите ще гласуват пакета „Мобилност” в сряда

Български, румънски и полски превозвачи - на протест в Страсбург. Причината е опитът пакетът „Макрон” да бъде гласуван в Европарламента преди европейските избори. 

Само три гласа не достигнаха на България да бламира законопроекта и той ще бъде подложен на гласуване.

ЕП реши: Пакетът "Мобилност" ще се гласува в сряда

Пакетът „Мобилност” има вече над 2000 поправки. Предложението за гласуването му в сряда беше прието с 156 срещу 154 гласа при трима отсъстващи от зала български евродепутати - Неджми Али, Светослав Малинов и Николай Бареков.

„Полетът София- Франкфурт закъсня с 1 час”, обясни Светослав Малинов отсъствието си от залата.

„Оставих този пакет да мине, за да видят българските транспортни босове, че не може техните работници в 21 век да живеят 90 дни в кабината и да ползват тоалетните на бензиностанциите”, заяви Николай Бареков.

„Всеки член на Европейския парламент трябва да се организира, така че да бъде свободен и да бъде на навреме на заседание. Нашата делегация можеше да промени решението. Затова ме е яд. Не се е очаквало, че проблеми с трафика ще доведат до закъснението на евродепутати. Вчера Петър Курумбашев ми се обади и ми каза, че самолетът, в който са пътували 7 от представителите ни, е задържан на нашето летище заради трафика във Франкфурт. Осигурихме бърза писта, за да може той да кацне навреме”, каза в ефира на „Здравей, България” министърът на транспорта Росен Желязков.

Още по темата гледайте във видеото.

Информация: Антоанета Николова

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.