Състезателят споделя, че се готви за подобна надпревара от 2008 г. насам

Рали пилотът Григор Григоров коментира пред NOVA предстоящите си стартове в Европейския рали шампионат. Той има амбициозната цел да направи доста сериозна програма в него.

„За мен това е една сбъдната мечта да бъда част от Европейския рали шампионат. Дълги години работя върху този проект - още от 2008 г., конкуренцията е ожесточена, има пилоти със сериозна подкрепа с амбиции, няма да ни бъде лесно", коментира Григоров. „Ще направим всичко по силите ни да се преборим за европейската титла, чакам един интересен сезон, това ще бъде един сериозен трамплин като професионален рали пилот. Карането е като колелото, не се забравя, но е хубаво да си в добра кондиция. Работя и върху записката", добави той.

„С него станахме шампиони в един едномарков шампионат, това е един много успешен екипаж между мен и него. Имам гръб от моя екип, тийммениджърът ми, семейството ми. За един състезател най-важното е да бъде психически устойчив и да има подкрепата - аз съм и двете и трябва да се преборя за титлата", каза още Григоров.

"Ако някой си мисли, че в България пилотът само сяда и кара колата жестоко се лъже, това го правят само 10–15 % от пилотите, надявам се ние да дадем началото и да направим път за нови млади пилоти, аз познавам такива талантливи пилоти, надявам се да има и хора, които да продължат по стъпките ми. Обичам мотоциклети, но разпродадох всичко, тъй като е опасно. Обичам тенис, голф, колело, спортна натура съм", коментира още шампионът.

Още спортни новини четете на gong.bg.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.